Baermann

Baermann - Har din hund orm?

Fransk hjerteorm (A.vasorum) og rævens lungeorm (C.vulpis) er to parasitter, der kan have alvorlige konsekvenser for din hund.

Hunde bliver smittet gennem snegle, f.eks. ved at spise/slikke på dem, spise græs og lignende. Problemerne opstår i forbindelse med larvernes vandring gennem kroppen, hvor de laver skade på væv og blodårer. Derudover kan de skade blodets evne til at koagulere (dvs. stoppe ved blødning).

Herhjemme smittes hunde typisk med hjerte- og lungeorm i foråret/sommeren, hvorefter symptomer ses hos hunden i sensommeren og efteråret. 

Hjerte- og lungeorm kan behandles med medicin. Hvor intensiv behandling der kræves afhænger af, hvor store skader der er sket på hundens hjerte og lunger. Jo før man opdaget og får behandlet sygdommen - jo bedre.

Symptomerne på hjerte- og lungeorm kan variere meget - både i styrke, varighed og udtryk. Derfor kan det være en ide, at få sin hund undersøgt på årlig basis. Symptomerne på at ens hund er smittet med hjerte- eller lungeorm er bl.a. følgende:

  • Nedstemthed
  • Træthed/nedsat energi
  • Motionsintolerance (f.eks. stopper for at få vejret under leg/løb)
  • Hoste eller andre vejrtrækningsproblemer
  • Bløder meget, selv fra mindre sår

Vi kan teste din hund for hjerte- og lungeorm på afføringsprøver. Vi skal bruge 3 afføringsprøver fra tre på hinanden følgende dage. Forsøg gerne kun at tage "toppen" af afføringen, dvs. den del der ikke har været i kontakt med jorden. Indtil du afleverer prøverne skal de opbevares køligt- dog ikke i køleskab.


Prøverne kan indleveres mandag- torsdag mellem kl. 08-15.