Cat Friendly Clinic

Guld-certificeret

Der kan være flere udfordringer ved at tage sin kat til dyrlægen: Katte er som regel ikke vant til at rejse, og kan blive meget utrygge udenfor hjemmet, katte er følsomme overfor stress - herunder blandt andet, lyde, duften eller synet af andre dyr, særligt andre hunde og katte, derudover skal katte behandles nænsomt og med forståelse for kattens natur.

Det anerkender vi på Sallingvej Dyreklinik og vi sætter høje krav til os selv - hver dag. Derfor er vi siden 2020 blevet anerkendt af International Society of Feline Medicine som en Cat Friendly Clinic med GULD-certificering, som er det højeste niveau man kan komme på. 

Kriterier for at blive certificeret er bl.a løbende uddannelse af personale, specifikke krav til faciliteter i klinikken, minimering af stress i klinikken både ved ankomst og under konsultationen, katte-venlig håndtering og meget mere. 

Hos os betyder det bl.a. at vi tilbyder:

  • Katte venteområde: Dette område er kun for katte og deres ejere. Her er der skærmet af for indtryk fra omgivelserne og der forefindes tæpper sprayet med det beroligende duftstof Feliway, som kan ligges over transportkassen ved ankomsten. Dette er en rigtig god idé da katte normalt af natur elsker at skjule sig, når de oplever stress og dette vil vi gerne hjælpe dem med, at få dem til at føle de kan, så de kan slappe mere af når de er hos os. 

  • Kattekonsultation: Vores kattekonsultation er et rum der kun er forbeholdt til katte. Her sprayer vi jævnligt med dufte som katte godt kan lide. Derudover er der små væghylder med tæpper som kattene kan springe rundt eller ligge på.

  • Katte"hotel": Når din kat er indlagt hos os, befinder de sig på vores kattehotel. Dette er et roligt, varmt rum, hvor der kun må være katte. Vi har bløde tæpper, små huler, legetøj og mulighed for at skærme af, så din kat kan følge sig så tryg som muligt, uden forstyrrelser fra larm og andre dyr. 

  • Særlig kattehåndteringsmetoder, som gør oplevelsen for din kat bedre og giver dem mere egenrådighed.
  • Transporterbar blodtryksmåler, skridsikker overflade på undersøgelsebordet, samt mange andre krav/faciliteter.

Derudover er der to fra personalet der er særligt udvalgt til at være katte-advokater. De står for at være opdateret på det nyeste indenfor kattebehandlinger, håndtering af katte, og generelt sikre os at Sallingvej Dyreklinik følger de krav der er for at vi kan forblive guld-certificeret. Derudover arbejder de sammen med  resten af teamet stærkt på, at give kattene en større stemme.

Vil du læse mere om vores såkaldte "cat-vocat" her på klinikken, så klik her på Ida

Er du i tvivl om overstående, eller vil du gerne vide mere om hvad vi gør for kattene, så skal du være meget velkommen til at kontakte os på 38 86 96 97.

 

GOLD Cat Friendly Clinic status - Island VetCare

Eller har du måske lyst til at læse mere om det at være en Katte-venlig klinik, da klik her