Tandundersøgelser og -behandlinger

Den sunde mund - uden smerter

Kæledyr er rigtig gode til at skjule gener og smerter fra mundhulen. Og som ejer opdager man derfor ikke altid løse tænder, tandkødsbetændelse og andre sygdomstilstande i munden.

Men tandpine gør ondt- det ved alle, der selv har haft det. Desværre er sygdomme i mundhulen ret ofte forekommende hos vores kæledyr.

Vi har specialviden og erfaring indenfor tand- og mundhuleproblemer, og dit kæledyr er i kompetente hænder hos os

Vi anbefaler du kontakter dyrlæge, hvis dit kæledyr har:

  • Dårlig ånde
  • Ikke vil æde sit normale foder eller tygge i sit legetøj længere
  • Savler
  • Har rødt tandkød eller belægninger på tænderne
  • Hævelse på næseryggen og under øjnene
  • Gnider hovedet mod ting
  • Adfærdsændringer, f.eks. aggression eller nedsat aktivitet

Ved den årlige sundhedsundersøgelse, undersøger vi mundhulen. Mange mundhulesygdomme kan tages i opløbet- og visse endda forebygges med tidlig indsats, såsom tandbørstning. Udover smerter og nedsat livskvalitet, er der i nogle situationer også risiko for at en infektion spreder sig til resten af kroppen og er til fare for dit kæledyr.

Derfor- tøv ikke med at kontakte dyrlæge, hvis du har mistanke om mundhuleproblemer.

 

Hvis dit kæledyr har behov for tandrensning, tager vi først en blodprøve. På denne har vi mulighed for at skabe størst mulig sikkerhed for dit kæledyr, og se at alle større organsystemer fungerer som de skal, ift bl.a. at tilrettelægge narkose og medicin til netop dit kæledyr. Dernæst lægges dyret i bedøvelse med fuld overvågningsudstyr. Det får renset tænder, vurderet tandkødslommer, tandstilling mm. Derudover tager vi tandrøntgen af samtlige tænder for at sikre, at der ikke ligger sygdomme under overfladen og lurer.

Vi overvåger opvågningen for at sikre, at dit kæledyr er friskt og klar til at tage med dig hjem om eftermiddagen- med en plan for det videre tandforløb, og eventuelle tandudtrækninger.

 

 

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.