Neutralisation

Neutralisation af dit kæledyr

Neutralisation

Ved neutralisation af kæledyr fjerner vi hundyrets æggestokke (og eventuelt livmoder) og handyrets testikler. Derved stopper produktionen af kønshormoner.

Neutralisering af hunde, katte og kaniner er et rutineindgreb, som vi udfører på jævnlig basis. Dit dyr er altså i de bedste og mest kompetente hænder hos os. 

Der kan være flere årsager til at vi anbefaler sterilisation eller kastration til dit kæledyr.

Hos hunkatte er der bl.a. ønsket om at undgå uønsket drægtighed og hyppige løbetider. Hos hankatten kan neutralisation modvirke strejfe-adfærd, aggression, ildelugtende afmærkning af territorie (og hjemmet) mm. 

For tæver er årsagerne til sterilisation ofte ønske om at undgå uønsket drægtighed eller sygdomme relateret til kønshormonerne. Medens for hanhunde er årsagen ofte adfærdsproblemer eller medicinske lidelser forårsaget af kønshormoner. 

I forbindelse med indgrebet lægges dit kæledyr i fuld bedøvelse og overvåges fra start til opvågning af en særlig uddannet veterinærsygeplejerske samt fuldt overvågningsudstyr og eventuelt respirator. Under og efter bedøvelsen får dit kæledyr smertestillende medicin, så vi sikrer, at de er fuldt smertedækket gennem hele forløbet.

Efter opvågning, overvåges dit kæledyr nøje til de er vågnet op og er friske. Dit kæledyr kommer med dig hjem om aftenen for at restituere- oftest vil de være trætte og skal blot tilbydes lidt mad og vand og ellers have ro til at hvile sig. 

Vi anbefaler en blodprøve inden operationen. På denne har vi mulighed for at skabe størst mulig sikkerhed, og se at alle større organsystemer fungerer som de skal, ift bl.a. at tilrettelægge narkose, operation og medicin til netop dit kæledyr.